SEO scaling traffic

Много компании усилено работят върху това да измислят нови и иновативни начини за увеличаване на трафика към своите уебсайтове. В интернет пространството има много дезинформация за това как да привлечете повече посетители, което често води до използване на едни и същи вече остарели стратегии отново и отново и именно в това се корени причината да не виждате положителни резултати.

Ако искате да увеличите трафика на уебсайта както с органични, така и с платени начини, ето 3 метода, за които е доказано, че дават резултати.

 

1. Направете проучване на ключовите думи

Подходящите ключови думи са от особено значение за вашето съдържание. Те трябва да се използват естествено, а не да се натъпкват в съдържанието така, че да отклоняват от основната идея или да разсейват читателя. Важно е да използвате ключови думи в цялото съдържание, като мета описанието, заглавието на страницата, URL адреса, заглавките и няколко пъти в цялата част.
За да проведете проучване на ключови думи, можете да използвате инструменти като Moz, Ahrefs и SEMrush. От тези сайтове може да разберете какви ключови думи използват конкурентите, колко често потребителите търсят информация в уеб пространството по ключови думи, колко скъпа е ключовата дума за реклами с плащане за клик, свързани ключови думи и много по-ценна информация, която да определя стратегията за ключовите думи. Наемането на SEO агенция също винаги е добра опция, тъй като служителите от нея могат да предложат ценни прозрения и да извършат одити, за да определят евентуални проблеми, които може да пречат на сайта ви да бъде показван в търсачките.

 

2. Създайте запомнящо се съдържание

Не е достатъчно само да публикувате съдържание; трябва да създадете съдържание, което да е запомнящо се и уникално. Всъщност полезното и запомнящо се съдържание е един от най-добрите начини за увеличаване на трафика на уебсайта.
Хората използват търсачката Google, за да намерят конкретни, изчерпателни и точни отговори на своите въпроси и вашето съдържание трябва да е там, за да предостави тези отговори, за да отговори на техните нужди. Всъщност уебсайтовете с блог съдържание генерират 434% повече страници, индексирани от търсачките, отколкото тези без него. Освен това сайтовете, които публикуват повече от 16 публикации на месец, получават почти 3,5 пъти повече трафик от тези, които публикуват от нула до четири статии.
Изводът е, че когато се грижите за съдържанието, което създавате, публикувате редовно и проучвате какво иска да види вашата аудитория, уеб трафикът трябва се подобрява.

 

3. Пишете гест постове

Публикуването на гест постове за други уебсайтове е ефективен начин за генериране на препратки, увеличаване на трафика от препратки и повишаване на класирането на страниците с резултати от търсачките (SERP). Винаги трябва да проучвате задълбочено уебсайтовете във вашата ниша, за да представите.

Първо, разгледайте съдържанието на уебсайта и се уверете, че е той е с много високо качество, проверете авторитета на домейна му и проучете техните насоки за публикуване на гест постове. Освен това попитайте дали публикацията ви ще бъде популяризирана в социалните медии и дали ще ви маркират.

Така може да се премине и към по-задълбочени SEO техники, които да помогнат трафика на вашия сайт и най-вече неговото класиране.