SEO Traffic

Да влезеш в света на SEO е като да се гмурнеш в океана. Нека си го кажем – има много създатели на маркетинг съдържание които често не са хора с техническа насоченост. Те са загрижени главно за качеството на съдържанието, а не за нещо друго и виждат SEO като „царството на неизвестното“, пълно със скрити айсберги и подводни лабиринти.

Според Content Marketing Institute дори големите компании пропускат момента със SEO: вместо да го прегърнат, те бягат от него и в резултат на това техните сайтове се класират по-ниско в Google и губят тонове трафик (и потенциални клиенти).

Но истината е, че SEO не е толкова заплетен проблем, колкото изглежда. Тази статия е подготвителна, за да ви подскажа с нея, че ако използвате SEO техниките, успехът при класирането в Google ще е много добър, без да се излага на риск редакционното качество. Но първо, нека да разгледаме видовете SEO, за да разберем с какво точно ще трябва да се справите по-късно.

Видове SEO: техническо, On page и Off page SEO

Има 3 вида SEO, които трябва да имате предвид: onpage-SEO, off page SEO и накрая, техническо SEO. Както е обяснено от Нийл Пател, техническото SEO се отнася до всяка SEO работа, която се извършва освен самото съдържание. Междувременно On page SEO означава всички неща, които можете да правите на вашия уебсайт/съдържание, докато off page естествено означава всичко, което е извън него.

Нито едно от тези видове SEO не трябва да се пренебрегва, но ако искате да започнете да подобрявате SEO стъпка по стъпка, бихме ви предложили да започнете с On-Page SEO, след това да преминете към техническата му част и накрая да обърнете внимание на онова, което е извън страницата и сайта.

И така, искате ли да знаете кои са най-добрите SEO техники, които можете лесно да приложите сами? Тогава се подгответе за повече информация, която следва!